KPI Pertama Untuk Newbie. Apa dia?

Anda newbie mazhab bisnes dari rumah ataupun bisnes part time? Well, anda kena tahu bahawa anda tak boleh biarkan bisnes anda hanyut tanpa matlamat. Anda perlu set kpi pertama untuk newbie ini. Penting tau. Agak-agak apakah dia?

Sebenarnya, adalah penting untuk newbie letak KPI untukĀ pecahkan telo sales anda daripada kosong ke sales yang pertama dalam bulan yang pertama! Iye anda perlu tanam azam dan buat sehabis baik dengan segera untuk anda dapat sales yang pertama! Jika anda tak pandai, datang belajar ke kelas-kelas anjuran hq produk yang anda jual. Jika HQ takde anjurkan kelas, hubungi leader atau team member anda yang berjaya buat sales dengan banyak, belajar dari mereka. Buat geng Ernie yang dah sertai bisnes Rich Berries dan Vixgo bersama Reveals Global, don worry be happy sebab kita menganjurkan kelas 2 minggu sekali bagi mantapkan ilmu anda. Anda hanya perlu berazam, datang dan bertindak. Itu sahaja.

Kenapa? Sebab dengan kejayaan sales yang pertama, anda akan dapat suntikan semangat luarbiasa. Boleh melompat bintang lepas dapat mesej resit customer bank in tau hehee😂

Tak percaya? Ini antara nya. Nangis dan ketawa macam dalam mimpi katanya. Jika anda pernah jadi newbie, cer cerita di ruangan komen bagaimana perasaan anda masa dapat sales pertama šŸ˜‰

 

Kesan negatif jika anda lambat merancang untuk sales pertama ini, anda akan lemah sejuk beku macam karipap frozen dalam peti ais. Risiko besarnya ialah anda akan give up sebelum bermula. Jangan salahkan orang lain jika ini berlaku taw taw sebab hanya diri sendiri yang mampu merubahnya.

Now, berita baik untuk newbie yang dah berjaya dapat sales dan mula dapat semangat gunung berapi. Dengan semangat itu, kita akan berdoa dan berusaha untuk pecahkan rekod pertama. Cikgu Ernie kata, rekod adalah untuk dipecahkan bukan untuk dipertahankan.Ā Dan Ernie buat kesimpulan, lagi cepat pecah rekod lagi bagus. Amacam newbie? Anda dah pecahkan rekod anda ke belum? šŸ˜‰

“Ernie, rekod adalah untuk dipecahkan, bukan untuk dipertahankan tau!” – CEO Samad Kinto to me <3

Ā 

Macam mana Ernie tau? Sebab Ernie dah lalui.

SiapaĀ  dah lalui step pecah telo ni pasti setuju kan kan kan?

Buat yang belum pecah telo, nebegibap.

Adjust.

Terus berdoa. Buat baik dengan Yang Maha Pencipta dan dengan makhluk, terutama ibu bapa dan pasangan termasuk keluarga. Kat kucing pun kena baik. Nyamuk je kalau dia gigit anda, anda bolehla tepok manja dia kot hehe.

Tambah ilmu. Gilap skill. Proses ini kena ulang dan ulang dengan sabar tahap tinggi. Ini dinamakan THE POWER OF REPETITION!

In shaa Allah akan ada progress. Tak caya? Cer try test buat. Geng bisnes Rich Berries dan Vixgo Ernie yang osem sudah ada yang buktikan. Dari JB berulang alik KL untukĀ dengar, belajar, buat, dengar, belajar dan buat. Hasilnya daripada untung bulanan kosong kosong kosong, berjaya cecahĀ RM4000 pada Januari yang lepas.Ā Untung tau bukan sales!

Jika anda benar-benar mahukannya, jarak, anak kecik, kerja esetra esetra bukan penghalangnya. Its all about mindset.

Alhamdulillah. Doakan kami terus berjaya lagi dan lagi. Moga semua yang baca tips bisnes dari rumah ini terus berjaya dan mendapat barokah dalam bidang apa pun yang uols ceburi. Aamiin. Jom aamiin sesama tau.

Buat anda yang teringin nak jadi newbie, teringin nak bisnes dari rumah, teringin nak bisnes part time, teringin nak bisnes secara online mahupun offline, hubungilah Ernie di talian 0182323800. Kami ada peluang luarbiasa yang anda patut dengar dahulu sebelum anda judge. In shaa Allah, peluang ini amat bermanfaat untuk anda dan keluarga, dunia dan akhirat. Klik share ye. Mungkin peluang ini mampu membantu keluarga dan rakan-rakan anda yang memerlukan.

Bye jumpa lagi!

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *